İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından, eğitime katkı vizyonu doğrultusunda ülkemize yüksek fayda sağlayacak çalışmaları keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla verilen 2023 İlim Yayma Ödülleri sahiplerini buldu.

Akademi, bilim, sanat, iş dünyası ve siyaset camiasından çok sayıda önemli ismin katıldığı İlim Yayma Ödülleri Töreni, 16 Aralık günü İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Elektrik - Elektronik Fakültesi  / Elektronik ve Haberleşme Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İbrahim Akduman ilim Yayma Ödülleri, 2023 Büyük Ödülünü almaya  "Zararsız elektromanyetik dalgaları kullanarak meme kanserini 20’li yaşlardan itibaren tespit edebilen ve görüntüleyen SAFE (Tara ve Erken Bul) isimli görüntüleme cihazını geliştirmesinden dolayı" layık görülmüştür. 

Prof. Dr. İbrahim Akduman tören sırasında yaptığı konuşmada ödüle aday gösterildiği
için İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'ya, ödül törenine katılanlara, ödülü takdim eden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ekip arkadaşlarına ve ailesine teşekür ederek, saygılarını sundu.

Öğretim Üyemizi kutlar, başarılarının devamını dileriz. 


Prof. Dr. İbrahim Akduman Hakkında 

Prof. Dr. İbrahim Akduman, 1963 yılında Konya'da doğdu. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Aynı bölümde 1998 yılında Profesör oldu. New Polytehnic University, King's College London, Göttingen University ve New Jersey Institute of Technology'de uzun süreli misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde Rektör Yardımcılığı, Dekanlık ve Bölüm Başkanlığı gibi idari görevler üstlendi. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nde profesör olarak çalışmalarına devam etmektedir. Geliştirmiş olduğu mikrodalga görüntüleme teknolojisi ve bu teknolojiyi kullanan cihazlarla ilgili 7 adet uluslararası patent almıştır. Ayrıca 3 adet patent başvurusu bulunmaktadır.

Zararsız elektromagnetik dalgaları kullanarak meme kanserini 20'li yaşlardan itibaren tespit edebilen ve görüntüleyen SAFE (Tara ve Erken Bul) isimli görüntüleme cihazını geliştirmesinden dolayı Prof. Dr. İbrahim Akduman Büyük Ödülü almaya layık görülmüştür.
Kaynak: Ahaber haberi (16-12-2023)


İlim Yayma Vakfı Büyük Ödülü Hakkında: “Büyük Ödül” kategorisinde akademik yetkinliğe ve eğitim düzeyine bakılmaksızın, ilme katkı sağlayan her türlü icat, buluş, proje, model, eser gibi çalışmalar aday gösterilebiliyor. Büyük Ödül sahibine 150 tam altın, diğer iki ödül sahiplerine ise 50'şer tam altın mükâfat olarak verilecek.
https://www.ilimyaymaodulleri.org/

İlgili Haberler:
İlgili İTÜ Anasayfa Haberi: Öğretim üyemiz Prof. Dr. İbrahim Akduman’a “Büyük Ödül” (17 Aralık 2023).

Ahaber İnternet Sayfaları Haberi: Türkiye’nin ‘Akademi Ödülleri’ sahiplerini buldu: İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni’nde Prof. Dr. İbrahim Akduman’a 50. yıla özel ödül (16 Aralık 2023). 

Haber7 İnternet Sayfaları Haberi : Büyük ödülün sahibi Prof.Dr. İbrahim Akduman araştırmasını anlattı (17 Aralık 2023)

Hürriyet Gazetesi İnternet Sayfa Haberi :  "Büyük Ödül"lü profesör kansere 2 saatte tedavi peşinde  (18 Aralık 2023)

Ödül Duyuru Konuşması: https://youtu.be/Ku2rsA-SLUg?t=26520  

Ödül Töreni Videosu: https://youtu.be/Ku2rsA-SLUg?t=26614

Tören Konuşması:  https://youtu.be/Ku2rsA-SLUg?t=26691 

Ödül Töreni Ödül Takdimi: https://youtu.be/Ku2rsA-SLUg?t=27038
  
1-ilim-yayma-odulleri-aa-2157533

5-ilim-yayma-odulleri-sahiplerini-buldu-4186

 2-akduman-ilim-yayma-odulu-2023-1702753428338