Yabancı Uyruklu Doktora Sonrası Sözleşmeli Araştırmacı Daveti

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun Ek 46.maddesine göre Bölümümüze bir (1) kişilik yabancı öğretim üyesi kontenjanı verilmiştir. Bu kapsamda başvuru yapacak araştırmacıların CV ve özgeçmiş belgelerini 2 Mayıs 2025 Cuma günü saat 17:00’a kadar Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı eposta adresine (ehb@itu.edu.tr) göndermeleri gerekmektedir.

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü

Not: Başvuru yapacak yabancı uyruklu araştırmacıların en az iki yıldan bu yana, uluslararası tanınırlığı olan yabancı bir yükseköğretim kurumunda ilgili bilim alanının akademik kadrosunda öğretim üyesi/araştırmacı olarak veya bünyesinde Ar-Ge faaliyetleri yürütülen kurum ve kuruluşlarda araştırmacı olarak çalıştığını resmi evrakla beyan etmesi gereklidir.

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

electronic

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programında veri, ses ve video gibi bilgilerin işlenmesi, iletilmesi, algılanması, saklanması, bu işlevleri yerine getirecek elektronik düzen ve sistemlerin tasarımı, antenler ve elektromagnetik alan ve dalga kuramları ve uygulamaları, yarı iletken elektronik elemanların fiziği ve üretim teknolojileri ile uğraşan, hızla gelişen elektronik ve telekomünikasyon teknolojilerine ayak uyduracak bilgi birikimi ve bilimsel formasyona sahip mühendisler yetiştirilmektedir.

electronic abet akreditasyonu

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır. ABET Akreditasyonu sayfamızdan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.