Öğretim Üyemize TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

by Irmak Akkaya | Ara 26, 2019
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Güneş Karabulut Kurt, TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) tarafından ödül verildi.
tuba-2019-gkurt-image-2Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Güneş Karabulut Kurt, TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) tarafından verilen GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Destekleme) Ödülünü almaya layık görülmüştür.

"2019 TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 30 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine tevdi edildi. "

TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı:
" Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)nin kuruluş amaçları doğrultusunda yürütülen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsalarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarının Türkiye kaynaklı bilimsel çalışmalarını özendirmek amaçlanmıştır."
Prof. Dr. Güneş Karabulut Kurt  EHMB Telsiz Haberleşme Araştırma Laboratuvarı Grubunda  bir dizi proje tamamlamış ve yürütmekte olup, araştırma alanları arasında: "Telsiz Haberleşme, Kablosuz Güvenlik, Ağ Kodlaması, İletişim Test Ortamları, Lokalizasyon, Enerji Hasatlama" bulunmaktadır.

Kaynaklar:
* İlgili TÜBA 2019 Ödülleri Duyuru Haberi (25 Aralık 2019): “TÜBA 2019 Ödülleri” Açıklandı
* İlgili TÜBA 2019 Ödül Töreni Haberi ve Resimleri (30 Aralık 2019): “2019 “TÜBA Ödülleri” Sahiplerini Buldu”
* İlgili İTÜ Ödül Töreni Haberi (25 Aralık 2019): "TÜBA Ödülleri’ne İTÜ Damgası" 

Öğretim üyemizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

electronic

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programında veri, ses ve video gibi bilgilerin işlenmesi, iletilmesi, algılanması, saklanması, bu işlevleri yerine getirecek elektronik düzen ve sistemlerin tasarımı, antenler ve elektromagnetik alan ve dalga kuramları ve uygulamaları, yarı iletken elektronik elemanların fiziği ve üretim teknolojileri ile uğraşan, hızla gelişen elektronik ve telekomünikasyon teknolojilerine ayak uyduracak bilgi birikimi ve bilimsel formasyona sahip mühendisler yetiştirilmektedir.

electronic abet akreditasyonu

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır. ABET Akreditasyonu sayfamızdan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.