2020-2021 Bahar Dönemi Kayıtları Hakkında Duyuru

Değerli Öğrenciler,

1. Dönemin ilk haftası (1-5 Mart 2021) add-drop yani ders planındaki derslere ekleme-çıkarma yapma haftası olarak belirlenmiştir. Dönem açılmadan önce istediği derslere kayıt yaptıramamış öğrenciler, yer olması halinde ders değişiklikleri yapabilir. Bu hafta aynı zamanda süresi içinde çeşitli nedenlerle hiçbir derse kayıt yaptıramamış öğrenciler için cezalı kayıt haftasıdır.
  2. Zorunlu derslerin kontenjanları uygun şekilde arttırılmıştır. Zorunlu derslere normal şartlarda kayıtta sorun olmaması beklenmektedir. Zorunlu derslerin aynı gün aynı saatte olan başka bir şubesinde yer varsa ilk hafta içinde (add-drop haftasında) kendiniz kayıt olabilirsiniz. Kayıt için boş yeri olan zorunlu dersler için verilen dilekçelerin kabul edilmeyeceğini aklınızda bulundurunuz.
  3. Sisteme ilişkin sorunlar nedeni ile kayıt olamayan ÇAP, Yandal, Yatay Geçiş, ELE, TEL, Eski Plan vs. gibi farklı şartlardaki öğrencilerin aşağıda belirtilen tarihlerde EHMB Başkanlığına dilekçe vermesi gerekmektedir.
  4. EHB kodlu derslere ve bölüm öğretim üyeleri tarafından verilen (BLG, MAT vs. kodlu) derslere add-drop haftası içinde de kayıt olamayıp dilekçe vermek isteyen tüm öğrencilerin, belirtilen kurallara uygun olarak hazırlayacakları dilekçelerini 1 Mart Pazartesi 1600’dan sonra

2 Mart Salı akşam 20.00

saatine kadar ehb@itu.edu.tr adresine yollamaları gerekmektedir. Dilekçe için yolladığınız e-postanın “Konu” kısmına “Add-drop haftası EHB XXX ders kayıt dilekçesi” ifadesini eklemeyi unutmayınız. ÇAP, Yandal, Yatay Geçiş, ELE, TEL gibi özel durumu olan öğrencilerin konu kısmını “Add-drop haftası EHB XXX,YYY ders kayıt dilekçesi [ÇAP, Yandal vs.]” olarak belirtmesi işlemleri kolaylaştıracaktır. Öğrencilerin ilgili dersin öğretim üyesinden ayrıca onay almasına gerek yoktur

5. Dilekçenize haftalık ders programınızı ve transkriptinizi, dersi alamamanız mezuniyetinizle ilgili sorun yaratacaksa mezuniyetime ne kaldı belgesini yüklemeniz ve derse kayıt gerekçenizi açıklamanız önemlidir. Dilekçeyi verdikten sonra aynı saatte başka bir ders alır ya da derste oluşacak boşluklar nedeni ile ilgili derse yazılmayı başarırsanız bunu da ivedilikle ehb [at] itu.edu.tr adresine bildirmeniz süreç açısından önemlidir. Almak istediğiniz ders ile aynı saatte başka derse yazıldıysanız ders kaydınız yapılamaz.

Dilekçe belgelerini www.ee.itu.edu.tr/ogrenciler/belgeler-formlar adresinden indirebilirsiniz. Dilekçe eki transkript öğrenciler tarafından ÖBS sisteminden indirilebilir, mühürlü transkript belgesi gerekli değildir.

6. EHMB Başkanlığına gönderilecek dilekçeye ek olarak

adresinde bir öğrenci için sadece 1 kez Veti formu da doldurulması gereklidir.

Veti dilekçe formu 1 Mart 2021 Pazartesi 16.00 ile 2 Mart 2021 Salı günü saat 20.00 arasında gönderime açık olacaktır.

7. Dilekçeler EHMB tarafından 3 Mart 2021 Çarşamba günü değerlendirilip 4 Mart 2020 günü sonuçları ilan edilecektir.

[Duyuru 28 Şubat 2021 günü güncellenmiştir]